06 December 2013

balik kelate


cuti sekolah tahun ni kitaorg tak plan utk kemana2
tapi dek rindu untuk ziarah pusara arwah ma & wae
kami balik kampung
kat mana lg...kelate laa
menjenguk sedara mara 
bertanya khabar berita


snap this pic kat tanah perkuburan arwah wae..
katanya pokok mangga
memang besar sangat
ni ler rupa dotter and anak teruna yang jarang2 jumpa perigi
perigi ni depan surau.. sebelah rumah pakcik I


ummar belum mandi lagi ni
jom mandi perigi...sejukkkkk

airnya jernih
dulu bile air paip takde
selalu mandi kat perigi ni

dah ziarah kubur..drive terus ke tanah merah
pekan kecil yang sedang  membangun
tempat wajib utk shopping


tapi bukan kain baju
I shopping keropok, ikan kering, budu, rempah2, nise
asam keping, telur masin dan byk lagi
tu senarai wajib utk stok kat rumah



kedai sepupuku...macam2 ade
rempah darat, kerutub, kawah, ayam goreng
must buy!


tengok langit...hujan nak turun lagii..
disember.. musim banjir
sepanjang 3 hari kat kelate
tak nampak mataharipun
setiap hari hujan
nasib baik kitaorg tak sangkut dlm banjir
(time entri ni ditulis..banjir teruk di pahang, terengganu, kelantan,melaka dan johor...alhamdullilah I dah kat rumah)


kali ni kitaorg pilih Hotel Perdana
buat reservation kat hotel renaissance
tapi tak jadi..
nak try hotel perdana yg berwajah baru


building baru Hotel Perdana

bile walk in for check in
ada bilik rege rm210 (after discount MAS rate) 
katanya kalu nak bilik rm180
kena tunggu sejam...house keeping dulu
sejam pun sejam laa
janji jimat


dok tunggu Mr hubby check-in
I bersama askar2 kat lobby hotel

terpesona bile I masuk lobby hotel
cozy... spacious
simple and modern



tingkap yang berlapis2
 selesa dan ada ruang privacy
kalu nak buat appointment kat sini
memang sesuai ...
yang penting..eveything is new dan cantek belaka



gambar dari bilik
langit mendung dan hujan sekali sekali
tapi my kids tak berganjak
swim...keep swimming
bilik kitaorg kat old building
bilik 244..level 2
bertentang dengan swimming pool
anak2 apa lagi
dah tak sabar2 nak swim
swimmimg pool agak besar
dan tak dalam sangat
so I tak risau bile kids swim 
I just perhati kids dari bilik jer
hotel guest dibenarkan swim dgn  t shirt
tak strict..
so tak yah susah2 nak pakai swimming suit
pakai je long pant and t shirt
tutup aurat
I like that


kat kelate kalu tak makan masakan kelate
memang tak sah
macam2 ade...sehari dok makan sup perut..colek perut
dah tu p cari nasi ulam dengan budu
laksa, lakse, nasi kerabu, nasi dagang


ulam-ulaman....dengan budu...nasi panas...
sedap !

putu halba..tunggu 30minit nak makan putu ni
nasib baik sedap

hari2 I tergoda
never say No
semua nak makan
sedap blako..yum yum
tiada istilah diet bile kat kelate
rugila kalu tak makan
jarang2 balik


sebelum berangkat pulang
singgah di pantai bachok
ombak berdentam dentum
angin kuat sangat..dah tak sepoi2 bahasa
ni tandanye
musim tengkujuh dah start


tengok ombak membelah pantai


tak sah kalau tak basahkan seluar

makhluk ALLAH...
geli pun ade

angin makin kencang...jom balik!


assalam



28 November 2013

jerawat jerawat - part 2


back to my jerawat story
seminggu I sapu timun pagi & petang
seminggu I tenyeh tomato pagi & petang
resultnya...

BEFORE

AFTER


jerawat yang kecik2
dah makin berkurangan
i like..
yang parut tu..still maintain jer
tapi tak pe
kan I usahakan
tomato dan timun dah cuba
so nak try honey  and lemon
ataupun I nak mixed all together
tapi...
i dont like becuz
jerawat baru nonstop kuar
tu yang I tak berapa nak seronok ni
takpe2
dont give up!

assalam



25 November 2013

hari tadika



24/11/2013
Hari kecemerlangan tadika my lil son
tadika ilmu bestari


eh! macam terkejut je
naper ummar?

Hari ni ummar buat persembahan
tak ingat tajuk lagunye apa
tapi ummar tak excited langsung
patut la cikgu letak dia kat belakang
apa la ummar ni


pelbagai gaya..

hari ni bukan hari bertuah ummar
ummar dapat hadiah saguhati je
tapi dia ok je
alhamdullilah..itu rezeki ummar hari ni
next year ummar bolot semua hadiah ya..
insyaALLAH


belum habis acara 
ummar dah ajak balik
katanya..."adik dah penat la ma"
mama ok jer
perut mamapun dah menyanyi ni
jom serbu kenduri jiran for our lunch
yum yum

assalam



23 November 2013

jom tengok THOR


terasa nak tgk wayang lak malam ni
so after checking online
anak2 pilih untuk tengok THOR
showtime dalam 11.20mlm
pilih seat dan bayar via maybank2u
adult RM9.00 n child RM7.00
price ticket ok la bcuz movie dah seminggu on show
untuk 4 adults n 2 childs is RM69.00
termasuk RM3 for booking 
ummar kena dok atas riba mama 
nak jimat cost







movie ni kira ok 
we enjoyed it
anak2 pun suka
this is category P13 movie
bile ada adegan romantis tu
cover2 le mata anak tu ye
tapi my kids dah tahu bila nak tutup mata
tak yah suruh
I paling suka tang gambar movie ni
warna cantik..tak de la gelap je
its look real

dah takde mende  nak citer
next time lak
daaa



19 November 2013

IKEA - Stockholm rug


saper suka IKEA??
me! me!
I love Ikea stuff
rasa macam nak beli semua
tapi tak leh la..
I bukan anak tauke balak or tauke ayam
duitpun seciput jer
but i would like to share this 
stockholm rug
I love the colors and the stripe

click here for the price



sesapa tak tahu nak deco rug ni cam ner...
buat je macam pic kat bawah
simple



tamalikainenparketti.blogspot.com


its look really great with black and white decor
bagi yang suka black and white
this is a must rug
sesuai sangat
awesome


Black and White custom Rugs can add some diversity among a room of white. See our styles at http://www.visionbedding.com/Rugs/BlackandWhite.php  #BlackAndWhiteRugs, #CustomRugs, #HomeDecorIdeas



tak suka black and white
boleh aje
sesuka hati la nak decorate
warna-warni
pun cantek
janji kemas ya..
kalu bersepah
letak apa bendapun
confirm...hodoh..


the stockholm rand rug from ikea in various rooms


korang nak letak rug ni kat mana2
suka hati 
ikut citarasa tersendiri
 dining room
pun cantek



rasa nak letak bawah katil
letak je
no problem at all

GRAPHIC MASTER BEDROOM - traditional - bedroom - salt lake city - White + Gold Design


pandai2 la decorate ye
yang pasti
rug ni sesuai sangat 
dengan 'black n white' theme
serasi bersama
last word
i love this picture
its beautiful
simple details


xoxo